Blogg

Därför har jag testat mig - två gånger

Jag testar mina bilar flera gånger om året. Det blir så när man kör omkring i rishögar som knappt hänger ihop. Då blir det både en och två vändor till besiktningen med varje bil till bilprovningen.

Men trots att jag sprungit i hela mitt liv och det ganska mycket, så har jag aldrig testat mitt löpsteg. Fullständigt obegripligt egentligen. Jag har aldrig funderat över vilka skor som passar till min fot, till min löpstil. Man har bara sig själv att skylla att man på så sätt drar på sig skador. För det där med att byta skor var hundrade mil eller något sådant har jag aldrig rättat mig efter. Det har handlat om vad plånboken tillåter och hur stora hål dojjorna haft.

Men i veckan gick jag både till Team Olmed och Intersport för att kolla mitt löpsteg. Kollade även med Kalmargurun på området Lasse Nilsson, men han var uppbokad.

Både Team Olmed och Intersport använder sig av filmanalys. Team Olmed med vita rockar, lite mer ”sjukhus”, medan Intersport mer går rakt på – fot och sko.

Det där är nog individuellt vad som passar. Men jag var i vart fall nöjd att de bägge testerna var för sig visade att jag pronerade på vänster fot. Det kan vara en högst bidragande orsak till mitt onda knä.

Lite irriterar det mig ju att jag inte kollat mitt löpsteg tidigare. Med en kamerabild framför ögonen så blir det ju väldigt tydligt vilka problem det eventuellt kan handla om.

Mitt pronerande på vänsterfoten är dock inte så omfattande att jag ska behöva inlägg. Däremot kan en lite dyrare sko som Asics Kayano hjälpa till att stabilisera skon så att besvären mildras.

Efter sjukgymmnastbehandlingar och nya skor har jag nu kunnat springa igen försiktigt. Vilken lycka att kunna springa längs stranden ut mot Köpingsvik och sedan tillbaka till Borgholm igen. Bara sex kilometer, men så skönt.

Hoppet lever!