Blogg

Den snabba milen

Jag försöker variera min löpning. De senaste sju dagar har jag sprungit de avslutande 11 kilometerna på den backiga Lidingöloppsbanan, sprintat intervaller två gånger och så ett blåspass på en mil i för mig hög fart. Närmaste dagarna planerar jag ett långpass i lite lugnare tempo.

Det börjar faktiskt kännas rätt okej formmässigt. Sedan kan man ju alltid önska att rekordtiderna vill infinna sig när man kör milen det bästa man förmår. Men för att komma ned under 40 minuter på milen krävs det nog för min del kortbyxa, medvind och snabba medlöpare att hänga på.

Ska jag springa längre så föredrar jag ju att springa en runda, att hela tiden se något nytt. De gånger jag bara kör ner huvudet och plöjer på så funkar det att bara köra efter klockans gps-mätare. Fem kilometer söderut och så fem kilometer tillbaka. Sedan kan man ju ha sämre utsikt än jag hade som sprang förbi Slottsruinen bort mot Borgehage innan jag vände åter mot min utgångspunkt i Borgholm.

Om två helger är målsättningen att jag ska kunna hålla ett högt tempo under en längre sträcka. Ifjol klarade jag 22-23 kilometer i Wings for life. Jag vill ju inte vara sämre i år.

Kollade in anmälningarna och såg att det nu var över 1900 i startfältet. Känns inte som omöjligt att det blir dubbelt så många på startfältet i år mot ifjol då det väl var 1200 anmälda. Kul!