Blogg

Öländska resultat på Göteborgsvarvet

Jag har tagit fram resultat från ölänningar som deltog i Göteborgsvarvet. Måste säga att jag imponeras!

För mig var det första gången jag sprang Göteborgs halvmara. Har hört så mycket positivt om denna löpartävling och känner så många som varit med och sprungit där. Nu var det liksom dags för mig.

Och jag måste säga att alla positiva människor haft rätt, för det handlar verkligen om en löparfest. Kom på mig själv med att börja skratta när något av alla de spelande banden längs med de 21 kilometrarna spelade något kul. Att arrangörerna lyckas sy ihop något så bra för 64 000 löpare är ruggigt imponerande.

Däremot måste jag väl erkänna att det rent löparmässigt var frustrerande trångt i spåret. Som förstagångsspringare hamnade jag i startgrupp 18 och fick korsa mig fram mellan löpare som startat i tidigare grupper. Det går inte att slå några personliga halvmararekord när man kryssar sig fram.

Nu fick jag till sist tiden 1.44.56. Ville väldigt gärna under 1.45 i alla fall, men fick spurta duktigt sista två kilometrarna när jag fick lite mer utrymme, för att klara den tiden.

När jag kollade resultatlistan så slog jag in öländska postadresser för att jämföra lite öländska löpare. Högbylöpare som är skrivna på fastlandet har jag därmed inte med i min rundkoll.

Den som imponerade mest var dock en Högbylöpare, Martina Bergsell. Trebarns-mamman från Stenåsa har egentligen bara tävlat i något år, men sprang nu med sina 1.32 in på en 109:e plats bland damerna. Just tjejerna var nog de som bäst försvarade de öländska färgerna. Malin Fredriksson från Törnbotten fixade 1.39 och FIK Färjestadens Hedvig Samuelsson grejade 1.40 från startgrupp 24, som hon måste zickzackat!

Vidare så hittar vi innebandytjejen Anna Malmqvist på 1.45, Anna Sjöbäck, Algutsrum, 1.46, läraren Annelie Rydh Jaensson, 1.50, polisstudenten Marie Elfving, 1.50, MGoIF-produkten Elin Eriksson, 1.50, omsorgschefen Anna Hasselbom Trofast 2.00.

Snabbast bland de öländska herrarna var löparcoachen Claes Hydvall med sina 1.25. Fotbollsskyttekungen Martin Gustavsson fortsätter att imponera i sin löparsatsning och kom precis under 1.31.

Kalmar FF:s marknadsförare Jonas Svendsen hamnade på 1.33, Karl-Oskar Palmgren, Algutsrum, 1.35, och FIK-löparen Mats Samuelsson tävlandes i i 55-årsklassen, 1.37.

Min gamle RM-kollega Mattias Sjöbäck imponerade på 1.41, idrottsläraren Peter Pagels, 1.41 och ICA Kvantums snabbaste Emanuel Classon, 1.42.

Totalt tog sig ett 70-tal ölänningar runt Göteborgsvarvet.