Blogg

Runda: Svampområdet - Åkervägen - Möllstorpsgatan - Saxnäsvägen - Möllstorpsrondellen - Möllstorpsgatan - hem. 10,5 km

I Färjestaden med omnejd finns ett par klassiska löparrundor. Dels är det Runsbäcksrundan i söder, men i norr är området kring Djurparken och Saxnäs som är flitigt använt av motionärer.

Fördelen med den norra rundan är möjligheterna att välja kortare eller längre sträcka. För de löpare som vill ha en kortare runda så viker man av på Djurparksvägen som går nästan rakt över Djurparkens parkering. De löpare som önskar lite längre utmaning viker inte av förrän Möllstorpsgatan i förlängningen möter Saxnäsvägen.

Skillnaden i kilometer blir lite drygt två till två och en halv.

För egen del börjar det kännas riktigt bra inför Wing som går söndagen 3 maj. Genast som jag skrivit det så får jag lite snufs i näsan och undrar om inte knät känns något i alla fall. Sådana där nojor som jag alltid får inför lopp jag tränat länge inför. Helt knäppt egentligen för jag tävlar ju inte mot någon annan än mig själv. För en utomstående är det ju skitsamma om jag springer 20 eller 23 kilometer nästa söndag.

Men för egen del blir jag nästan som i fornstora dagar när det viktiga fotbollslägret eller fotbollsmatchen närmade sig. Det var då toppformen skulle vara där!

Med nio dagar kvar går jag nu in i den sista förberedelsesejouren som ser annorlunda ut för alla löpare. För egen del så tar jag gärna en längre runda på upp mot två mil i lugnt tempo sju-åtta dagar innan loppet. I tävlingsveckan så planerar jag ett intervallpass tidigt. Sedan blir det bara ett kortare snabblopp, samt möjligtvis en joggingrunda innan tävlingsdagen.

2 200 anmälda hittills till Wings. Det kommer alltså att bli dubbelt så många löpare i år. Hoppas att väderförutsättningarna blir lika goda som ifjol. Då hade vi löpare sol och lätt medvind efter Ölandsbron. Sämre kan man ha det!